Laserscannen 

Met een speciaal toestel de bestaande toestand, gebouwen, infrastructuur, installaties,... ingemeten worden. De data die gegenereerd wordt wordt een puntenwolk genoemd. Deze puntenwolk bestaat uit miljoenen punten al dan niet gekleurd om een representatief beeld weer te geven van het ingemeten object.


Deze data kan gebruikt worden om klassieke 2D opmetingsplannen te genereren; gevelmetingen te genereren; 3D objecten te genereren; BIM; volumemetingen uit te voeren en zoveel meer. De data is uiterst correct en wordt naar de wens van de klant in het juiste coördinatensysteem geleverd.

De voordelen van laserscannen zijn de snelheid van opmeting, de hoeveelheid gegenereerde data, de details die opgemeten kunnen worden. Zelfs in het donker en de regen kunnen opmetingen gebeuren. Deze manier van meten is ook veilig omdat onveilige ruimtes niet hoeven betreden te worden. In vergelijking met de klassieke meettechnieken zijn er minder of geen retourtrips nodig om vergeten punten bij te meten.

Wie kan voordeel halen uit deze methode :
- architecten : in kaart brengen van oude gebouwen, aanmaak van gevelplannen van complexe sites
- aannemers : opmeten van bestaande toestanden voor grondverzet, vordering van de werf, as-built,...
- overheden : voor controles, visualisaties
- verzekeringsfirma's : opmetingen van schadegevallen om discussies te vermijden achteraf
- energieleveranciers, telecom : opmetingen van masten, sites,...

Als U zelf met de puntenwolken aan de slag kan kunnen wij deze makkelijk naar uw specificaties opmeten en aanleveren. Wij kunnen echter ook tekenen en modelleren naar de verschillende formaten die in uw pakket gebruikt worden.

Fotogrammetrie 

Met behulp van hoge resolutiefoto's kunnen eveneens puntenwolken gegenereerd worden van speciale constructies.

BIM 

Dit staat voor Building Information Model : is een digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Zo kan naast de geometrie en positie van bijvoorbeeld een wand in een dergelijk model ook informatie worden toegevoegd zoals het te gebruiken bouwmateriaal (metselwerk of gewapend beton), kosten, de afmetingen van een sparing ten behoeve van een raamkozijn en het verloop van leidingwerk. Bim wordt gegenereerd uit puntenwolken en kan aangeleverd worden in Revit

Lidarverwerking 

Wanneer U data heeft ontvangen gemeten terrestrisch of met een drone kan U hieruit informatie halen. Het aantal daken kan bijvoorbeeld berekend worden uit een opgemeten zone voor statistische verwerking.

Drones 

Wanneer de site te groot is voor terrestrisch scannen kan ik met behulp van een externe partner het gebied laten overvliegen met een drone om uit deze data de nodige puntenwolken te kunnen aanleveren.